Snabbt, smidigt och felfritt. Så vill de flesta att IT-miljön ska fungera. Men alltför ofta står företag med stora kostnader för support och en IT som inte fungerar som det är tänkt. Här är några saker som är extra viktiga att tänka på om du har planer på att byta IT-leverantör.

1. Lyhördhet för era behov

Förstår den nya leverantören era behov? Är det verkligt intresserade av er verksamhet och vill hitta en lösning som passar just er? Pratar de bara tekniska lösningar eller finns där ett intresse att se bakom hörnet – och hjälpa er med tillväxt, med hjälp av strategisk IT?

2. Stabil IT-lösning

Ingen vill stå med datorer som krånglar, system som kraschar eller uppkopplingar som svajar. Kan den nya leverantören erbjuda en stabil IT-lösning som inte kräver ständigt support? Och om support ändå behövs, ingår det då i avtalet och vad är i så fall kostnaden?

3. Säkerhet

Driftstopp kan vara väldigt kostsamma likaså är företagets data ofta konfidentiellt och dyrbar. Kolla upp att den nya leverantören erbjuder backup och har en plan för hur de arbetar med driftsäkerheten.

4. Skalbarhet

Förutsättningarna för företag förändras, det har vi sett inte minst under pandemin. Vare sig det gäller tillväxt eller nedtrappning krävs en skalbar IT. Se till att er nya leverantör har kompetens och lösningar för en flexibel IT-drift.

5. Prisbild

Den leverantör som framstår som billigast är inte alltid bäst. Ibland kan det till och med bli dyrare i längden. Var noga med att kolla upp vad som ingår i avtalet och att ni får värde för pengarna. Välj en leverantör som kan ge råd och vägledning för er tillväxtresa.

Summa summarum: välj en IT-leverantör som ger dig en smidig och effektiv vardag. Och beakta dessa 5 saker att tänka på när du ska välja IT-partner. Jämför oss gärna med andra IT-leverantörer! In och läs vad våra kunder tycker om oss!

Och du, läs gärna den här artikeln, den har visserligen ett år på nacken, men ack så intressant!